Hogyan válasszunk a képzések közül? - néhány tipp

okjFontos, hogy a céljaink és a választott képzés vagy tanfolyam mindig összhangban legyen. Ha munkát szeretnél keresni a szakmáddal, akkor mindenképp olyan képzést válassz, melyek elismert bizonyítvány adnak. Ha pedig csak hobbi szinten érdeklődsz egy dolog, egy szakma iránt, akkor jobb, ha önképzést végzel, mivel itt a végzésnek kevésbé van jelentősége.

Alaposan vedd figyelembe az egyes képzések jelentkezési, bemeneti  követelményeit, feltételeit is. Csak olyan képzésre jelentkezz, amelynek megfelelsz. (pl. van olyan iskolai végzettséged vagy előképzettséged, amire az adott képzés esetében szükség van.)

Minden esetben olyan képzést válassz, amit végig is tudsz csinálni és össze tudsz hangolni a mindennapjaiddal. Csak akkor kezd el a képzést, ha annak időbeosztása a legideálisabb a számodra.

Olyan képzési helyszínt válassz, ami számodra könnyen megközelíthető, nem okoz problémát az utazás vagy az időkiesés! Sokkal könnyebben indul útnak az ember, ha tudja, hogy nem kell sokat utazni a tömött villamoson.

Mielőtt döntenél, nézd meg mások hogyan értékelték az egyes intézmények tanfolyamait! Keress ismerősöket, barátokat, akik szintén diákjai voltak az adott intézménynek, mivel az ő véleményük döntő lehet a végső elhatározásban.

Figyelj az képzések árazására, mert az ár tartalma oktatási intézményenként, sőt tanfolyamonként is eltérő lehet, nem minden esetben tartalmazza az összes felmerülő költséget, pl.: anyagköltség, eszközök, jegyzetek, vizsgadíj stb. külön is felszámításra kerülhetnek!

Csak olyan kedvezményeket jelölj be, amelyekre jogosult vagy, mert ezeket az oktatási intézmények minden esetben ellenőrzik! Nem ér csalni!

Ugyanarra a képzésre csak egy intézménynél jelentkezz, és várd meg míg az oktatási intézmény visszaigazolja jelentkezésed! Ez így tisztességes és így nem okozol magadnak felesleges adminisztrációs problémákat.

A helyed akkor biztosíthatod előre, ha minél előbb befizeted a képzés díját vagy annak esedékes első részletét az oktatási intézménynél.